dimecres, 31 de març de 2010

L'hora del té.


L'hora del té. Per molts motius: la conferència d'Angelica Satiro, de les jornades 0-12,molt interessant el seu silogisme i per allò que comporta de tertúlia l'estona d'anar a prendre alguna cosa amb els companys i els amics.

A l'escola ens falten moltes estones de parlar, sense un guió previ, ni un ordre del dia. Xerrar per explicar-nos i per explicar coses, per xafardejar i per aprendre dels altres, per coneixer millor les persones amb les que treballem. Això que algú pot pensar que es perdre el temps, de ben segur farà més fàcil portar les reunions, les assamblees i els àmbits més formals de la vida a l'escola.

Més hores del te amb els pares, parlant de tot entre tots, compartint diferents punts de vista sense personalitzar ni dramatitzar, amb humor molt millor!

Un bon té simbolitza més la tranquilitat, el temps per assaborir-lo,... A la nostra societat fins i tot fer un cafe s'ha convertit en una trobada ràpida, allò que ara està tant de moda un "pim-pam". Pot-ser anar a fer un xocolata es una opció intermitja per gaudir una mica de temps amb les amigues, perque renunciar a una tassa de xocolata es fa gairebe impossible i totes les altres coses poden esperar.

D'ençà que poses anys i l'energia va baixant busques moments per reposar-la, qualsevol excusa es bona per parar i seure: una tassa nova que et regala una companya i que cal probar, un té nou que fa una olor bonisssima..., una serie de televisió que distreu la ment mentre busques un raconet de pau..., un paissatge per enmirallar-te quan tens temps de sortir de la ciutat, un bon llibre per llegir...

Si tot això ho poguessim compartir més a l'escola tindriem molt de guanyat!

1 comentari:

  1. Ei, ... sabia que lo de la tassa de xocolata se t'escaparia ... En el meu cas, quan a més de guanyar anys guanyes quilos, el te molt millor !!
    Però ... sóc débil i una bona xocolata em perd.
    I lo de la conversa, ja saps.

    ResponSuprimeix