dijous, 11 de març del 2021

LLUITEM JUNTS PER SER RESPECTATS EN LES NOSTRES DIFERÈNCIES...


Avui he llegit aquesta frase d'uns nens i nenes que havien estat fent treballs sobre el 8 de març el, dia de la dona:

Lluitem junts per ser iguals i no fer mal a les nenes.

Igual  1. 1. adj Que té en comú amb un altre individu o una altra cosa o amb altres individus o coses absolutament totes les característiques, l'aparença o l'essència o una determinada qualitat o magnitud.

Ara que tornem a un discurs més reivindicatiu sobre la dona, és aquest el missatge que volem transmetre? Potser hauríem d'ampliar la mirada i posar per davant la persona, primer la persona sigui qui sigui, sigui com sigui.

Jo no vull ser igual que un home, no vull ser igual que ningú altre. Igual a què i a qui? Quins models? D'on surten aquests models? Qui tria aquests models? Moltes de les dificultats que sovint ens trobem és saber construir-nos com a persones i aquesta pretensió d'igualtat ens confon.

No sé si volem ser iguals. Fa molts anys que treballem per una educació equitativa, no igualitària. Una educació democràtica, que respecti les diferències. Unes diferències què formin la nostra societat. 

Si puc, vull ser jo mateixa. Treballem junts per ser respectada, perquè es respecti a tothom. Treballem junts perquè es reconeguin els mateixos drets per tothom. 

Potser això és un ideal. És cert que, tant a la història que ens precedeix com en les societats que hem creat, hi ha tantes diferències per la condició sexual que cal fer accions compensatòries. Però per a mi, al segle XXI no hauríem de parlar d'igualtat, si no d'assolir el mateix respecte i els mateixos drets per a tothom. Expliquem-ho bé.

Treballem junts perquè tothom tingui el dret a ser diferent. Perquè som de tots colors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La millor versió de tú

A vegades llegeixes textos que et diuen coses que  ressonen  dins teu i els guardes. Al llarg de la vida els retrobes i prenen més sentit en...